Világomban minden rendben van – A Szűz minőség

Ahogyan más hónapok összefoglalóinál, ezúttal sem célja ennek az írásnak, hogy eszköztára legyen az önigazolásnak:

„Jaj, anyósom pont ilyen kritikus, persze, mert Szűz.”

Nem szeretném az önsajnálatot sem táplálni:

„Igen, nekem is annyira kevés az önbizalmam, miért kell pont Szűznek lennem?”

Sokkal inkább invitállak arra, hogy táncra kelj a benned is meglévő Szűz minőséggel, hiszen bármely jegy szülöttje vagy is, a Szűz minőség (is) ott van mindannyiunkban.

És miért éppen tánc? Nos, mert a Szűz éppen nem a táncparkett ördöge. Ő inkább a megszeppent, a sarokban petrezselymet áruló leányka, vagy vénlány, aki igyekszik teljesen láthatatlan maradni, miközben persze titkon eleped, hogy táncolhasson végre. Nem fog, de meglepődnél, ha szóba állnál vele a bál végén, milyen alaposan megfigyelt és kielemzett mindent, és mindenkit. Éleslátását,  rendszerező képességét, alkalmazkodási képességét sokan megirigyelhetik.

straw-bales-726976_1920Szeretem rendszerben nézni az állatövi jegyeket (is). A nyár dereka az Oroszlán hava a bőségről, az élvezetekről, az örömről, a szórakozásról szól. Az ezt követő Szűz hava felkészülés a télre. A megtermelt javakat le kell aratni, szüretelni, télire a megfelelő módon rendszerezve el kell raktározni. A Szűz minőség az, aki egy családi vacsora után elsőként ugrik fel, hogy leszedje az asztalt, elpakolja a maradékot, elmosogasson. Ő ugyanis akkor érzi jól magát, ha hasznos – különben mi joga az élethez – , ha világában minden rendben van. Legalábbis látszólag.
A Föld bolygó polaritás uralta világában a szabad, önmagát megmutató, kifejező és ünneplő Oroszlán hava után a Szűz hava következhet csak, amikor a világ és benne az én helyének korlátai mutatkoznak meg. A Szűz mestere az alkalmazkodásnak így keresve az egyensúlyt az önkibontakozás és az önkorlátozás között.  A mának élő Oroszlán után a Szűz a biztonságra törekvő, a jövőt a jelenben megtervező és bebiztosító.

 Kérdések a benned élő Szűzzel való találkozáshoz:

  1. Mennyire vagyok kritikus?
  2. Mit jelent nekem a biztonság?
  3. Mennyire látom át tisztán az életem, a céljaim, az értékrendemet?
  4. Tudok-e „haszontalan” lenni, egyszerűen csak létezni tevékenység nélkül?
  5. Hol alkalmazkodom túlzottan, vagy éppen túl kevéssé?
  6. Tudom-e a saját szükségleteimet a mások szükségleteivel egyensúlyban kezelni?
  7. Tudok-e önmagamnak fontos lenni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük