Rólunk

Miért hoztuk létre ezt a honlapot?

Mert Veit Lindau szavaival „az önszeretet aktív környezetvédelem”.

Ahányszor csak előadást, tréninget tartunk önszeretet témában szinte borítékolható, hogy a közönség soraiból megérkezik a kérdés: „Minek beszéltek az önszeretetről? Nincs még elég önző, csak önmagával foglalkozó ember a világon?”
Ezért jó valamit így rögtön az elején tisztáznunk: Az egészséges önszeretet nem egyenlő az öntömjénezéssel, az eltúlzott önértékeléssel, pláne távol áll a nárcizmustól, az önzőségtől.

Hitünk szerint a világ ma nem az önző emberektől nehéz, hanem éppen attól, hogy NEM szeretjük magunkat eléggé. Nem fogadjuk el számos részünket, amik aztán elfojtott, száműzött árnyékrészeinkként ugranak ránk, kivéve kezünkből életünk intelligens, tudatos teremtésének lehetőségét.
Ugyan úgy tűnhet a világban egekig ér az önzőség, a mások kihasználása, eltiprása, az akarom, enyém késztetések bűvkörében szemernyit sem törődünk egymással, ám mindez a felszín. A mélyben elkeseredett és gyakran igen éretlen harc dúl a szeretetért és figyelemért.

Az önszeretet valamilyen módon mindhármunk életében jelentős szerepet játszik. És közös a vízió is:
„Képzelj el egy olyan emberiséget, ahol minden gyermek és minden felnőtt természetes, élettel teli módon szereti önmagát! Micsoda bőséget tudnánk közösen létrehozni!” (Veit Lindau)

Mi elképzeltük, és elköteleztük magunkat ennek a világnak a megteremtése mellett. Magunkkal kezdtük, önmagunk megszeretésével, elfogadásával. Ez a honlap a mi utunk dokumentációja mellett téged kíván támogatni a saját önszeretethez vezető útadon.

Az önszeretet nálunk egy döntéssel kezdődött, és egy egész életen át tartó folyamat lett. Ahogyan a társadtól sem várod el, hogy a szerelem első hónapjaiban elsuttogott „szeretlek” szavakkal élete végéig elégedjen meg, úgy jó, ha tisztázod magadban, az önszeretet napi tettekben megnyilvánuló út, egy olyan társ oldalán, aki valóban sírig veled lesz, veled kell, legyen.

Ha szeretnéd, ezen az úton társaid lehetünk. Talán csak így, online, egy-egy írásunkon keresztül, és talán kedvet érzel majd programjainkon személyesen is velünk lenni.

Tarts velünk, légy önmagad szerető társa, és tedd ezen a módon jobbá a világot!

A személyes bemutatkozásunkhoz kattints a nevünkre!

Oros Andrea

Győri Beatrix

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.