Az Ikrek

Ahogyan az előző hónapban elkezdtük, most folytatjuk az épp aktuális jegy leírását. Tesszük ezt azért, hiszen mint minden jegy, ez is része az egésznek, nélküle sincs teljesség.

Szeretek az asztrológiai jegyekről energia-minőségként beszélni, így talán könnyebb elképzelni, és könnyebb bármire vonatkoztatni. Egy-egy asztrológiai-minőség esetén nem bizonyos emberekről beszélünk és nem is embertípusokról, hanem tulajdonságokról, mely tulajdonságot felfedezhetjük állatokon, növényeken (nem is kell messzire menni, gondolhatunk számos gyógynövényre vagy zöldségekre, gyümölcsökre vagy fűszerekre: más-más tulajdonsággal bírnak, más az ízük, és a hatásuk), sőt ezeket a minőségeket megláthatjuk különböző tárgyakban és az öltözködésben egyaránt.

Kérdezheted, miért jó, ha ezt teszem? Én pedig erre (is) azt válaszolom: azért, hogy jobban megismerd önmagad.

Tehát az Ikrek:

Már az elnevezés is sokat elárul erről a jegyről. Az Ikrek egy kifelé forduló, izgő-mozgó, nyüzsgő minőség. Egy nem is elég belőle, rögtön megduplázódik, mert mindenhol ott akar lenni, mindent látni, hallani, tudni akar, lehetőleg most és egyszerre mindenütt. Kilépni a biztonságból és a megszokott keretek közül (ami a Bika minőséghez tartozik), és felfedező útra indulni, kiáradni kíváncsian, érdeklődve, nyitottan.

people-woman-coffee-meeting

Ez az időszak arra hív, hogy mozdulj meg, indulj kifelé a szabadba, a levegőre, teremts új kapcsolatokat, ismerkedj, utazgass, fedezd fel a világot.

És vajon hová vezet ez a nagy szabadság? Ezt a kérdést fejtegetve elérkezünk ennek a minőségnek az árnyoldalához. Ha mindent meg akarunk ismerni és a kíváncsiságtól hajtva állandóan rohanunk, akkor nem tudunk semmiben sem megállapodni és ismereteinkben, kapcsolatainkban a felszínen maradunk, nem tudunk elmélyülni.

Az alábbi kérdésekre válaszolva felfedezheted magadban az Ikrek energiának a működését:

  1. Hogyan tudom kifejezni magam? Jól kommunikálok? Tudom mikor érdemes megszólalni és igaz az, amit mondok? Szoktam pletykálni?  Képes vagyok csendben lenni és csendben maradni?
  2. Könnyen kötök ismeretséget? Sok barátom van? Van közöttük olyan személy, akiben teljesen megbízok, és akire bármilyen helyzetben számíthatok?
  3. Ismerem saját igényeimet és ki tudom elégíteni azokat, vagy másoktól várom a „megoldást”?
  4. Képes vagyok elköteleződni valaki vagy valami mellett és kitartó lenni abban? Valamilyen újdonság tud úgy hatni rám, hogy a korábban eltervezett dolgaimat félbe-, vagy abbahagyjam?

 serious-little-girl-_1098-2117

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük