A bika

SplitShire-096Április 20-án, szerdán a nap a Bika jegyébe lépett.  Te talán nem „bika vagy”, ami csupán annyit jelent, hogy a nap nem a Bika jegyében állt, amikor megszülettél, ugyanakkor a te születési képletedben is van Bika vonás (lehet, hogy a Holdad, vagy más bolygód áll a Bika jegyben, illetve valamelyik életterületedre egészen biztosan a Bika jegy vonásai jellemzőek).
Természetesen az is lehet, hogy nem tartod az asztrológiát komoly dolognak, ettől függetlenül, ha tudatosan akarsz élni, érdemes minden princípiumot (attitűdöt) tudatosan átélned, tudatosítanod.
Ebben a hónapban mindazon témákat, amiket az asztrológia a Bika jegy témáihoz sorol.

Az előző hónapban – a Kos havában – a kalandvágy, az elindulás, hódítás, küzdőszellem energiái voltak adottak, s te talán célokat fogalmaztál meg, elhatározásokkal indultál el, céltudatosan, célirányosan haladtál. Talán parányi (élet)magokat vetettél el, hogy a jövőben valami új legyen jelen az életedben.

A Bika havában az új, sarjadzó, sebezhető növénykék gyökeret akarnak ereszteni. Biztonságra, törődésre, a föld táplálására, az eső öntözésére és a nap melegére vágynak, hogy megerősödhessenek, növekedhessenek.

A természet körforgását nézve a Bika havát a gyönyörök májusának szokták nevezni, a természet ebben az időszakban igazán buja, érzéki, tápláló, adakozó, paradicsomi.

strawberries-in-bowl-783351_1920

A biztonság, stabilitás, kiszámíthatóság, az értékállóság, a megszerzett javak megőrzése és élvezete fontos minőségek, amiket érdemes megélnünk. Ugyanakkor ennél a princípiumnál is vannak árnyoldalak, amiket ebben az időszakban megfigyelhetsz, tudatosíthatsz magadban. Mennyire korlátozod magad a birtoklással, a birtokaiddal? Hol maradsz benne a biztosban, még ha pusztítod is magad vagy a másikat ezzel, csupán azért, mert nem leled a bátorságot a biztos kikötő elhagyásához? Az élet szeretete és élvezete nem vezetett-e a túlzott kényelemhez, tespedtséghez?  Az értékek megőrzéséből nem lett-e rugalmatlan merevség?

Fenti témák tudatosításával integrálhatod, gyógyíthatod Bika részeidet, beépítve mindazt, ami hasznos, és elengedve, ami számodra már túlhaladott.

Néhány kérdés, amivel tisztázhatod, hogy állsz te magad a Bika energiájával:

  1. Mit jelent számomra a biztonság? Hogyan elégítem ki konstruktívan ezt a szükségletemet, és hol ismerhetek fel destruktív stratégiákat az életemben?
  2. Mikor és hogyan tudom élvezni az életet? Mennyi életörömet engedek meg magamnak?
  3. Mik a számomra fontos értékek? Mennyire élem ehhez hűen az életemet?
  4. Mennyire sérültek a gyökereim, hogyan tudom meggyógyítani őket?
  5. Eleget törődöm magammal, vagy mindig mástól várom a törődést?
  6.  Eleget kényeztetem magam, vagy inkább a kényeskedést választom?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük