A Rák minőség

A Rák minőséghez a legkevésbé sem tartozik az írás, a kommunikáció, az ismeretszerzés vagy a gondolkodás, így most ennek a jegynek a bemutatásához a képzeleted hívjuk segítségül.

„… Képzelj el egy szobát, melynek falai ívelt kialakításúak, nincs egyetlen sarok sem. Ahogy mezítláb belépsz a szobába, azonnal megérzed a süppedős textilszőnyegeket a talpad alatt. Este van, félhomály borítja be a szobát, a beszűrődő Telihold fényénél mégis ki tudod venni, a szoba berendezését: pasztell színű babzsákok, kényelmes kanapé és egy tojás alakú, fehér dohányzóasztal. Leheveredsz az ablak előtti fotelba, és ahogy a szellő meglebbenti a függönyt, az anyag lágyan végigsimítja a karodat, a bőrödön érzed a textil puhaságát.  Itallal kínállak, elfogadod: a pohárban lévő folyadékba kortyolva vaníliás-tejes illatot érzel, az ital kellemesen hűsít, és közben elöntenek az emlékek és érzések, mert az ital íze arra az édesanyád által készített turmixra emlékeztet, amit gyerekként annyira szerettél.
A nyitott ablakon át beszűrődik a tenger hullámzásának hangja, és az ütemes hullámzást hallgatva elalszol, és egy álmot látsz…”

pexels-photo(3)

Ahogy a fenti rövid leírásból látszik, a Rák minőség egy újabb váltás az évkörben: a sziporkázó, érdeklődő Ikrek minőséget követve ez az időszak ismét befelé hív: elmélyülésre, az érzékeiddel és érzéseiddel való találkozásra ösztönöz. Ahogyan az időjárás melegszik, arra késztet, hogy egyre kevesebb ruhát viseljünk. A bőrünk szabaddá válásával jobban láthatóvá válunk, a melegtől való izzadásunk természetessége elfogadásra késztet. Keressük a vízparti helyeket, vágyunk a természetes vizekben elmerülni – ami az érzésekben való elmerüléssel analóg.

Az alábbi kérdésekre válaszolva felfedezheted magadban a Rák minőséget:

  • mennyire vagyok elfogadó, befogadó, odaadó, megértő?
  • mennyire tudok reagálás, vagy mindenfajta beszéd nélkül figyelni?
  • milyen viszonyban vagyok saját érzéseimmel, érzelmeimmel? Képes vagyok ítélkezés nélkül elfogadni és megélni azokat? Tudok beszélni az érzéseimről?
  • jó és figyelmes anya / vagy odaadó, gyermekszerető apa vagyok?
  • szeretetteljes bennem a kép a szüleim kapcsán, jó az édesanyámmal való kapcsolatom?

newborn-baby-mother-adorable-38535

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük