Az Átalakító

 

Az ősz jegyeiről szóló írás már pár szóval említette a most következő minőséget.

A természet változása gyönyörűen megmutatja azokat a szimbólumokat, melyeket az asztrológiai minőségek aktuális havi elemzésekor áttekintünk. Ahogy kint (a külvilágban), úgy bent (a mi saját belvilágunkban). Hiszem, hogy a szimbólumokat mindannyian értjük, csak a mostani felgyorsult világban nem vagyunk rá tudatosak. Ehhez nem agyi megértés szükséges, főleg nem az agy racionális részének (bal agyféltekénknek) a használata. Így aztán az asztrológiai jegyek és energetikai minőségek működése sem hit kérdése. Most arra kérlek, hogy egy rövid időre tedd félre azokat az (elő)ítéleteidet, amit az asztrológiáról gondolsz, és így olvasd végig az alábbi írást.

 

Mit látunk most a természetben? A rovarok eltűnnek – elbújnak, visszavonulnak, megpihennek vagy elpusztulnak. A növények is levetik színes ruháikat, lehullnak a levelek. A nappalok rövidülnek, az időjárás egyre hűvösebb, nyirkosabb. A külvilágban sok minden a visszavonulásra, befelé fordulásra ösztönöz. Egy transzformációs folyamat indul meg most a természetben: mi az, ami túléli az elkövetkezendő telet, és mi az, ami képes lesz újjáéledni a következő tavasszal, és mi nem? Ez a folyamat láthatatlanul, a mélyben történik, és a jelenlegi energetika bennünket, embereket is arra késztet, hogy hasonló alkímiai folyamaton menjünk keresztül: mindent vessünk le, ami már nem szolgál bennünket, és azt tartsuk meg, ami bennünket és majd a teljes megújulásunkat szolgálja.

Az előző hónap a mérlegelésre ösztönzött, mostanra a mérleg nyelve elbillent valamerre. Ha mi hoztunk döntést, akkor szelídebben történhetett, ha halogattuk a döntést, akkor lehet, hogy a kívülről jövő választ most váratlannak, erőteljesnek, fájdalmasnak, határainkat sértőnek éljük meg.  A Skorpió jegy (ill. a jegyhez tartozó Plútó bolygó) ilyen: nem kérdez és nem vár. Hirtelenül és váratlanul robban be az életünkbe, és ha eddig nem voltunk képesek önként adni neki, akkor elvesz. Az elmúlt években nagyon intenzíven hatott ránk, emberekre, és a világunkra a Plútó bolygó, és ez a hatás nem fog véget érni a november hónappal. Most piciben van egy újabb lehetőségünk, hogy ismét elemezzük önmagunkat, az életünket, és önként áldozzunk ennek a minőségnek. Hogy megadjuk-e neki azt, ami jár, azt akkor tudjuk meg, ha a változás és a fejlődés szinte magától elindul az életünkben. Ha nem kapott eleget… akkor elvesz.

Ettől a minőségtől lehet irtózatosan félni, és meg is lehet kedvelni. Amennyire képesek vagyunk elfogadni azt, hogy az életünk utazása a változások megtapasztalásáról és a tanulásról, fejlődésről szól, annyira tudunk együttműködni ezzel a minőséggel, és érzelmileg is egyre elfogadóbban viszonyulni hozzá.

 

Kérdések a benned lévő Skorpió minőség feltérképezéséhez:

  • Képes vagy megújulni, változni?
  • Mennyire vagy óvatos? Hogyan kezeled a váratlan és hirtelen helyzeteket?
  • Félsz a veszteségtől, haláltól?
  • Mennyire vagy féltékeny?
  • Hogyan viszonyulsz az erőszakhoz?
  • Hogyan viszonyulsz a titkokhoz és tabukhoz?
  • Kedveled a kalandokat?
  • Kész vagy felfedezni saját árnyékos oldalad, és tudattalanod?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük