Az Oroszlán

 

oroszlan_1Július végén a Nap belép az Oroszlán jegyébe. Az előző passzív, befelé forduló, női minőség után most újra egy aktív, kiáradó energiájú, tudatos időszak következik. A tavasszal elvetett magok kicsíráztak, gyökeret eresztettek, szárba szökelltek, a növények megerősödtek és mostanra beértek, termést hoznak.

 

Ez az időszak kiteljesedésre hív: lépj ki a világba, mutasd meg magad, őszintén és felelősséggel felvállalva azt a lényt, akivé idáig lettél.
Ebben az egy mondatban minden lényeges benne van. Mikor vagy képes felvállalni önmagad? Ha van önbizalmad. Ha tisztában vagy mindazzal, aki vagy, ismered saját értékeidet (fényes oldalad), egyúttal tisztában vagy a korlátaiddal és saját árnyoldaladdal is. Jó tudni, hogy ehhez a jegyhez tartozik (többek között) a színészmesterség. Most nem az a feladatod, hogy akarattal eljátszd azt, aki lenni szeretnél. Ha túlzásokba esel, megjelenhet az Oroszlán minőség árnyoldala: a nagyképűség, beképzeltség, egoizmus, vagy önimádat.

Ez egy férfi minőség: az apa, a családfő, a vezető, az uralkodó minősége.  Férfiként mennyire tudsz irányítani, vezetni és sikereket elérni? Megtaláltad belső erődet, és ahhoz jól kapcsolódsz, vagy akaratosan és fizikai erővel vagy csak képes „uralkodni”?

családNőként nem a vezető és irányító szerep a feladatunk, a mai társadalomban mégis sok nő vette kézbe az irányítást. Ha nő vagy, ebben az időszakban érdemes megvizsgálnod, hogy melyek azok a helyzetek, amikor irányítani akarsz és hogyan teszed azt? Mi a véleményed a hagyományos női értékekről? Mit tekintesz nagyobb értéknek: a külső vagy belső értékeket? Képes vagy kapcsolódni belső, női erődhöz?

 

Néhány kérdés, amivel megvizsgálhatod saját Oroszlán energiáid:

  • milyen az apaképed, milyen a kapcsolatod az édesapáddal?
  • férfiként milyen apa és családfő vagy? / nőként milyen a viszonyod a férjeddel, családfőnek tekinted őt?
  • milyen a viszonyod a főnököddel és a hatalommal?
  • jól tudsz kapcsolódni belső erődhöz?
  • tudsz örülni?
  • képes vagy kiállni mások elé és szerepelni?
  • milyen a pénzhez való viszonyod, szereted a minőségi dolgokat?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük