Van az életednek értelme?

Talán téged is foglalkoztatott már a kérdés, hogy miért van az, hogy néhány ember rendelkezik az erővel, hogy a céljai érdekében minden kihívást, akadályt legyőzzön, méghozzá olyan elszántan, hogy száz vagy akár ezer év múlva is tisztelettel és csodálattal beszélünk róla. Miközben mások könnyen feladják céljaikat, vagy el sem indulnak a számukra kijelölt úton.

Mi a közös olyan emberekben, mint Buddha, Gandhi, Spartacus vagy Martin Luther King?

Miért van az, hogy bizonyos célokért készek vagyunk minden reggel örömmel kiugrani az ágyból, míg más célokért újra és újra motivációk után kutatunk magunkban?

Mi a különbség célok és célok között?

Az ember nem egy célokat megvalósító gépezet, hanem egy lény, akinek szíve van, aki egy belső vággyal születik, hogy megvalósítsa a világban azt, ami az élete értelme. Kibontakozni azt jelenti, hogy átadom a világnak azt az egyedi és megismételhetetlen ajándékot, amit csak én hoztam magammal, s ami nélkül a világ szegényebb lesz.

Egy cél meghatározza, hogy mit akarsz.

A küldetés meghatározza, hogy miért akarod.

Minden nagy személyiség, akit az utókor a teljesítményéért, a zsenialitásáért, a kitartásáért csodál, egy álmot követett. Értelemmel átitatott, kiteljesedett életet valósított meg.

Tudod, mi az amit igazán akarsz?

Tudod, mi az életed értelme?

Az életed értelme, a küldetésed nem egy konkrét cél az utadon. Sokkal inkább az utad minőségét, az életed ízét írja le. A választ a kérdésre:

Miért megyek  ezen az úton?

A küldetésedet nem tudod elérni, vagy kipipálni. A küldetésedet napról napra újra és egyre intenzívebben tudod élni, vagy éppen elárulni. Száz meg száz célt valósítasz meg, anélkül, hogy megkérdeznéd magadtól:

Mégis mi ennek az egésznek az értelme?

Életed céljai miről szólnak?

Összhangban állnak életed értelmével?

Mi az, amiért élsz?

Miért kelsz fel reggelente újra és újra?

Mi az, amiért valóban lelkesedsz?

Mi a te ajándékod a világnak?

A céljaiddal ellentétben a küldetésedet nem magad választod, ő választ ki téged. Most, ebben a pillanatban is benned él, halkan vagy épp hangosan hív.

A világ összes könyvét elolvashatod, nem leled meg bennük. Senki a világon nem mondhatja meg neked mi az, sem a szüleid, sem a párod, sem a kollégád, a tanítód vagy a mestered.

A választ önmagadban találod meg.

Életed végén nem az a kérdés vár, hogy mennyire ügyesen valósítottad meg a céljaidat, mennyire voltál sikeres a szakmádban, hány kilót sikerült fogynod vagy híznod, vagy hogy mennyi vagyont halmoztál fel.

Életed utolsó percében mindössze egy kérdés lesz előtted:

Volt értelme az életednek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük